Proiecte

ADOPT UN ELEV

Luptăm pentru evitarea abandonului şcolar în comunităţile defavorizate prin asigurarea la fiecare început de an a celor necesare pentru desfăşurarea activităţilor şcolare: rechizite, hăinuţe, ghiozdane, încălţăminte, atât pentru copiii preşcolari cât şi pentru cei care merg la şcoală. În scopul acesta, căutăm "părinţi adoptivi" care să ajute cu 15 dolari pe lună un copil pentru a merge la grădiniţă sau la şcoală. Anul trecut de exemplu, am putut ajuta în felul acesta peste 100 de copii din Bogata şi comunele alăturate. Mulţumim bisericilor partenere care au dăruit pentru acest proiect: Biserica Betania Charlotte, NC, USA, Biserica Română Denver, CO, USA, dar şi altor persoane generoase care au contribuit în particular.

EVANGHELIZARE PRIN SPORT

Este un proiect care se adresează în mod special băieţilor, dar pe viitor dorim să avem ceva şi pentru fete. Este vorba de întâlniri săptămânale în care organizăm campionate de fotbal, scopul fiind unul întreit: formarea valorilor creştine prin lecţii pe subiecte biblice, crearea şi adâncirea prieteniilor şi asimilarea unei conduite bazate pe respect şi spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea condiţiei fizice şi formarea unei mentalităţi de viaţă sănătoasă. La aceste întâlniri iau parte cam 30-35 băieţi din câteva sate. Copiii sunt motivaţi să vină, mai ales că la sfârşitul campionatului echipa câştigătoare primeşte o excursie.

LEMNE PENTRU IARNĂ

În zona noastră încălzirea este foarte scumpă, iernile lungi si friguroase, iar locurile de muncă slab plătite. Multe familii au prea puţine lemne pentru iarnă, iar altele deloc. Îşi fac focul cu ce apucă: cârpe, cărbuni, cartoane, vreascuri, de multe ori expunând-şi familia la riscul incendiilor. De aceea încercăm să ajutăm pe cât mai multe familii să treacă mai uşor peste aceste perioade friguroase asigurându-le lemne de foc.

EVENIMENTE CU CORTUL

Anual, evenimentul mult aşteptat de copiii din sat (dar şi de adulţi) este "întâlnirea de la cort". Pe terenul din sat amplasăm un cort mare unde timp de 3 zile avem întâlniri cu scop evanghelistic. Pe lângă cântece (cei mici le adoră) şi mesaje biblice, facem lucru manual cu ei, ne jucăm şi facem sport, învăţăm versete biblice şi premiem pe cei merituoşi. Seara ne întâlnim cu cei mari pentru mesaj biblic şi cântece creştine. Multor inimi Dumnezeu le-a vorbit în astfel de seri.

TABERE ŞI EXCURSII

Unii copii din sat nu au văzut marea sau muntele. De aceea, tot o dată pe an, ne-am dorit să le oferim şansa ca să viziteze frumuseţile ţării. Este un timp bun pentru a adânci relaţiile cu ei, pentru a lega noi prietenii şi pentru a ne distra împreună.

PROIECTE DE AUTOFINANȚARE

Pentru că nu dorim doar să depindem de alţii, căutăm să dezvoltăm proiecte de autofinanţare prin care, pe de o parte să asigurăm cel puţin o parte din resursele necesare funcţionării centrului (hrana şi rechizitele copiilor, salariile angajaţilor, plata utilităţilor şi mentenanţa mijloacelor de transport) dar, pe de altă parte, să creăm locuri de muncă pentru oamenii din comunitate. Unul dintre ele se referă la achiziţionarea unui teren în satul Bogata unde să putem construi sere. Investiţia s-ar ridica undeva la 12 000 dolari pentru teren, iar pentru sere şi însămânţare ar mai fi nevoie de încă 15 000 dolari.

Relevanţi şi folositori pentru generaţia şi comunitatea în care ne-a aşezat Dumnezeu, pentru a arăta că ne pasă şi pentru a împărtăşi Evanghelia într-un mod creativ şi divers.”